New York

Aftellen naar New York…

Mijn examens zitten erop en mijn masterproef is verdedigd… VAKANTIE! Mijn laatste vakantie als student voor ik op 1 augustus begin te werken. Ik heb het hier en daar al eens laten vallen maar onze reis gaat naar New York! Mijn vrije dagen bestaan dus vooral in het lezen van reisgidsen en blogs om zo onze reis te plannen. 

Ik ga samen met mijn ouders, zus en mijn vriend en we zijn er 7 dagen. Genoeg tijd dus volgens mij om alle highlights te zien zonder ons al te veel te moeten haasten. Het zal uiteraard een vermoeiende vakantie zijn maar we willen ook genoeg rustmomentjes (shoppen, chillen in parkjes) voorzien om toch niet doodmoe thuis te komen.

Planning

Het plan is om elke dag een ander deel van de stad te bezoeken en daar dus alles te bekijken. Mijn vriend is 7 jaar geleden al eens 10 dagen in New York geweest dus willen we in de mate van het mogelijke zoveel mogelijk dingen doen die hij toen niet gedaan heeft. Hij heeft toen bijvoorbeeld Empire State Building bezocht dus daarom zouden we nu bv. voor Top of the Rock kiezen, hij heeft in Central Park gefietst waardoor wij graag in Brooklyn zouden willen fietsen etc.

Ik heb al even een lijstje gemaakt met de dingen die we zeker willen doen:

 • Top of the Rock (of eventueel Empire State Building) Welk van de 2 raden jullie aan? 
 • 9/11 Museum + Memorial (+ Financial District)
 • Times Square
 • High Line + Chelsea Market
 • Staten Island Ferry (om zo de skyline vanaf het water te zien en ook het Vrijheidsbeeld)
 • Central Park en daar misschien picknicken met de burgers van Shake Shack!
 • Brooklyn en de bijbehorende BK Bridge ernaartoe
 • Samenhangend met het vorige puntje: Williamsburg in BK en Smorgasburg (food market op zaterdag)
 • Wandeling door Harlem
 • American breakfast. Adresjes
Zoals je leest zijn het zowat de logische, toeristische hotspots dus als je wat minder vanzelfsprekende tips hebt, hoor ik het graag!

New York skyline

Transport

We vertrekken dus vanop Zaventem en komen aan in Newark. We zijn momenteel nog een beetje aan het uitzoeken hoe we het gemakkelijk van de luchthaven naar ons appartement kunnen. Het gemakkelijkst is uiteraard met de taxi (maar: $$$) dus als je een andere optie kent: shoot!

Locatie

We zijn met 5 en om de kosten iets te drukken (anders moesten we sowieso al 2 hotelkamers boeken) hebben we een leuke AirBnb gezocht. We kozen voor een appartement in Harlem met 3 slaapkamers. We overnachten dus niet echt in het centrum maar aangezien het niet de bedoeling is om tijdens de dag terug te gaan naar het appartement, vonden we het niet erg om niet pal in het toeristische hart van de stad te zitten. Bovendien schijnt Harlem ook wel een heel erg leuke buurt te zijn.

In een van onze reisgidsen (BE NY van Patrick van Rosendaal) staat een wandeltocht van 3 à 4 uur door Harlem dus die willen we sowieso doen om de buurt te verkennen.

Tips

Als jij al in de Big Apple bent geweest, mag je zéker al je tips delen. Lekkere adresjes, must-visits, interessante tours… maakt niet uit! Als jij bepaalde dingen gezien/bezocht hebt die je achteraf gezien niet de moeite vond, mag je dat ook zeker laten weten zodat we die niet opnemen in onze planning.

Ben jij al in New York geweest? Ken je nog interessante blogs/sites met tips?

Follow

Bron foto’s: x, x

5 comments

 1. Voor transport van en naar de luchthaven kan je makkelijk online een soort van ‘personal driver’ boeken of aan shuttle bus nemen. Beide opties zijn veel goedkoper dan een taxi en kan je op voorhand allemaal online boeken.

  Ik vond persoonlijker Top o/t Rocks leuker dan de Empire State Building. Als je voor Top o/t Rocks kiest, zou ik dit zeker in de avond doen! Een wandeling door Little Italy en Chelsea lonen ook echt de moeite.

 2. Vanuit Newark kan je makkelijk de train naar NYC, ja kan uitstappen aan Penn station (onder Madison Square Garden) en daar de metro verder naar nemen naar je bestemming. Het is de snelste en goedkoopste optie. Ik heb dit al meerdere keren gedaan.

  Aanraders om nog te doen en om te gaan eten:
  dough donuts eten (verkopen ze ook op Smorgasburg)
  Eataly
  Cooney Island bezoeken (je kan er met de metro naartoe; fijn bij mooi weer; permanente ‘kermis’ aan het strand; zeer fotogeniek)
  Grand Central Terminal
  Magnolia Bakery (probeer de banana pudding)
  Burger Joint @ Parker Meredien
  Lombardi’s pizzeria

  Fijne reis & have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge