L'oréal Nude Magique Cushion foundation

L’oréal Nude Magique Cushion foundation

Ik heb nog van geen enkel merk zoveel verschillende foundations getest als van L’oréal. Ik ben eigenlijk tevreden over alle varianten die ik al heb getest maar de Infallible foundation steekt er voor mij wel met kop en schouders bovenuit. Nu is er een new kid on the block: de L’oréal Nude Magique Cushion Foundation.

L'oréal Nude Magique Cushion Foundation

Anderhalf jaar geleden introduceerde Lancôme de populaire Aziatische cushion foundations introduceerde in het Westen. L’oréal is het eerste drogisterijmerk dat een betaalbare versie van de cushion foundation op de markt brengt. De twee horen bij hetzelfde moederbedrijf dus het is niet te verbazen dat de ingrediëntenlijst niet veel verschillen bevat. Een goede dupe dus!
En als ik eerlijk mag zijn, wint deze van L’oréal in ieder geval al qua verpakking. Ik hou wel van het lichtpaarse metallic doosje!

L'oréal Nude Magique Cushion foundation L'oréal Nude Magique Cushion foundation

Als je de foundation opent, vind je een plat sponsje om de foundation aan te brengen. Dat werkt goed maar zelf gebruik ik toch liever mijn Real Techniques Expert Face Brush of de RT Miracle Complexion Sponge. Voor onderweg is het sponsje dat erin zit in ieder geval wel handig. Onder het dekseltje zit de spons die doordrenkt is met de foundation. Het is belangrijk om het dekseltje steeds goed te sluiten zodat de spons niet te snel uitdroogt.
L'oréal Nude Magique Cushion foundation swatch
In België worden 7 kleuren verkocht, dat is er eentje meer dan in Nederland. Ik vind het wel jammer dat L’oréal niet voor de  verschillende soorten foundations dezelfde kleuren hanteert. Het is dus telkens opnieuw zoeken naar welke tint je nodig hebt. Ik koos voor Rose Beige (nr. 6) omdat ik dezelfde kleur heb bij mijn Infallible foundation.
L'oréal Nude Magique Cushion foundation before & after
NYX lipproducten Vanilla Cream Pie Butter Gloss
Op voorhand had ik gedacht dat de L’oréal Nude Magique foundation niks voor mij zou zijn. Ik heb best wat roodheid in mijn gezicht (al viel het op deze foto wel mee) en ik heb dan ook graag dat een foundation die bedekt en zorgt voor een egale kleur.
De dekking is licht maar kan zonder problemen tot medium opgebouwd worden. Het effect vind ik super: de finish is dewy en ziet er stralend en natuurlijk uit. De kleur is misschien nog een tikkeltje te donker voor nu maar zal ideaal zijn voor later deze lente en zomer.
Ook altijd belangrijk bij een foundation (vind ik tenminste): hij plakt niet!
 L'oréal Nude Magique Cushion foundation
Je merkt het al, ik ben heel enthousiast! Het enige minpunt dat ik kan bedenken is dat er slechts 15ml product in de verpakking zit terwijl een gewone foundation vaak 30ml bevat (of zelfs 35ml in het geval van de Infallible foundation). Op Elle vind je trouwens nog een hack: door je sponsje om te draaien kan je ook de laatste restjes helemaal opgebruiken.
Nevertheless zou ik hem echt wel aanraden. Deze foundation stond niet voor niets al in mijn top 10 van favoriete drugstore producten!
Heb jij al ervaring met cushion foundations?
Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

14 comments

    1. Je hebt wel gelijk! Hij is inderdaad wel gemakkelijker om mee te nemen al moet ik toegeven dat ik bijna nooit mijn foundation ‘on the go’ meeneem. Van mij had deze foundation even goed in een gewoon flesje mogen zitten want over de formule en het effect ben ik enorm tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge