Hoe ik mijn nagels lak

Hoe ik mijn nagels lak

Toen ik onlangs weer eens mijn nagels had gelakt, viel het mij op hoeveel producten er eigenlijk wel niet bij te pas kwamen. Het leek me daarom wel eens leuk om te laten zien hoe ik mijn nagels lak en welke producten ik daarvoor het liefst gebruik!

Stap 1: nagellak verwijderenDSC_2535 DSC_2555

Alles begint natuurlijk met het verwijderen van de gechipte nagellak. De nagellak die ik hier op heb is L.A. Street Style van ProNails (swatches).

Ik gebruik als nagellakremover altijd die van het eigen merk van Kruidvat. Een dure nagellakremover gebruiken vind ik zonde en deze van Kruidvaat is minder uitdrogend voor mijn nagels dan varianten van de Action en supermarkt die ik al geprobeerd heb. Ik gebruik trouwens altijd een nagellakremover zonder aceton.

Daarna vijl ik mijn nagels altijd een beetje bij met de glasvijl van KIKO.

Stap 2: hydrateren

DSC_2536

Nagellakremover blijft natuurlijk sowieso een vrij agressief product dat je nagels uitdroogt. Daarom gebruik ik erna altijd een handcrème. Op dit moment is dat de Sothys Cocooning hand cream die echt heerlijk ruikt en ook snel intrekt.

DSC_2556DSC_2538

Op mijn nagelriemen smeer ik altijd Lemony Flutter van Lush (review). Ik zou eigenlijk nog veel vaker mijn nagelriemen moeten verzorgen maar wanneer ik mijn nagels lak, sla ik deze stap in ieder geval nooit over.

Stap 3: basecoat

DSC_2557

DSC_2544

Ik zal mijn nagels nooit lakken zonder eerst een basecoat aan te brengen. Het beschermt niet alleen je nagels tegen verkleuring maar zorgt er ook voor dat je nagellak langer mooi zal blijven zitten. Ik gebruik al een hele tijd Seche Clear en ik denk niet dat dit ooit zal veranderen. De substantie is heel dun en lakt erg gemakkelijk. Nadat ik 1 hand gelakt hebt, kan ik eigenlijk al meteen de nagellak aanbrengen omdat Seche Clear zó ongelofelijk snel droogt. Een enorme aanrader!

Stap 4: nagels lakken

DSC_2558DSC_2549DSC_2545

Als nagellak koos ik voor Flowerista van Essie! Deze lakt ook zeer fijn, droogt snel en heeft een goede houdbaarheid. Ik vind het een mooie kleur!

Ik gebruik trouwens nooit een top coat maar ik wil binnenkort wel de bekende Seche Vite kopen. Aangezien ik zo tevreden ben over Seche Clear, zal ik dat waarschijnlijk ook zijn over de top coat!

Voilà, dit is hoe ik mijn nagels lak. Het lijk op het eerste gezicht misschien nogal uitgebreid maar eigenlijk neemt het absoluut niet zo veel tijd in beslag.

Hoe ziet jouw routine eruit wanneer je jouw nagels lakt?

Follow

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge